Дієтологи перерахували помилки батьків при годуванні дітей
Опубликованно 11.11.2019 00:30
Дітям не можна давати в якості прикорму продукти промислового виробництва, а дітям старшого віку краще готувати м'ясо і рибу замість нагетсів і рибних паличок. Про це розповіли іспанські дієтологи Лусія Мартінес і Айтор Санчес в інтерв'ю La Vanguardia.
Так, за словами Санчеса, 95 відсотків призначених для дітей продуктів шкодять їх здоров'ю. Мартінес, у свою чергу, зазначила, що головною помилкою батьків у питаннях годівлі дітей є використання в якості прикорму харчових продуктів, що доповнюють грудне молоко або молочну суміш у здорової дитини після шести місяців життя.
«Якщо дитина починає пробувати тверду їжу, то він досліджує, вивчає структури і смаки, починає розуміти, що їжа неоднорідна, таким чином, у нього формується більш широке уявлення. Якщо ж ми даємо йому пюре, каші молочні суміші, то дитина стає пасивним», — зазначила дієтолог, підкресливши, що більш дорослі діти часто отримують корисні овочі в готових стравах, перешкоджаючи тим самим формуванню культури здорового харчування.
Санчес у свою чергу відзначив, що батькам варто бути обережніше з такими продуктами, як горіхи, виноград, помідори черрі, шпинат і риба. Деякі з них можуть призвести до бронхіальна обструкція, інші небезпечні високим вмістом нітратів і забрудненістю ртуттю.https://lenta.ru/articles/2018/11/12/uvelir/Що відбувається в Росії і в світі? Пояснюємо на нашому YouTube-каналі. Підпишись!
Категория: Разное