Спростована користь кави в боротьбі з раком


Опубликованно 19.09.2019 14:24

Спростована користь кави в боротьбі з раком

Вчені Медичного науково-дослідного інституту QIMR Berghofer в Австралії дійшли висновку, що щоденне вживання кави знижує ризик розвитку раку або смерті від онкологічного захворювання. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

Дослідники проаналізували дані про 46 тисяч людей, яким був діагностований рак, включаючи близько семи тисяч людей, які померли від хвороби. Генетичну інформацію і уподобання в їжі порівняли з даними обстеження 270 тисяч людей, які ніколи не хворіли онкологічними захворюваннями. Розглядалися пухлини молочної залози, яєчників, легенів і передміхурової залози. Було виявлено, що каву не збільшує і не зменшує захворюваність.

За словами вчених, хоча є роботи, що показують, що вживання кави знижує ймовірність розвитку колоректального раку, також є дані, що люди з генетичною схильністю до любові до кави частіше страждають від цього типу онкологічного захворювання. Подібне невідповідність вказувало на необхідність додаткових досліджень. Нова робота продемонструвала, що схильність до вживання кави не є фактором ризику, ні способом захисту від раку.Що відбувається в Росії і в світі? Пояснюємо на нашому YouTube-каналі. Підпишись!



Категория: Разное