Названий рятує від ожиріння повсякденний продукт
Опубликованно 04.06.2019 10:24
Японські вчені помітили зв'язок між регулярним вживанням рису і зниженням ризику ожиріння. Про це повідомляється на порталі EurekAlert!.
Дослідники з жіночого коледжу гуманітарних наук Дошиша (Кіото) проаналізували раціон харчування і спосіб життя мешканців 136 країн. Там, де люди в середньому їли по 150 грамів рису в день, населення виявилося більш струнким. Десятикратне зменшення споживання цього злаку корелювало із зайвою вагою.
Обумовлюється, що зв'язок між споживанням рису і ожирінням зберігалась навіть після врахування інших факторів способу життя і соціально-економічних чинників ризику, включаючи освіту, куріння, витрати на охорону здоров'я, валовий внутрішній продукт на душу населення і загальне споживання енергії.
Вчені припустили, що клітковина, поживні речовини та рослинні сполуки, що містяться в цілісному злаку, можуть підсилювати відчуття ситості і запобігати переїданню. Також до достоїнств рису віднесли малу кількість жиру і незначне підвищення цукру в крові після вживання цього продукту. Тим не менш дієтологи нагадали, що люди, які вживають занадто багато рису, схильні до ризику розвитку метаболічного синдрому і діабету.
У релізі учених підкреслюється, що проведене дослідження не встановило причинно-наслідкового зв'язку між споживанням рису на рівні країни та ожирінням, питання вимагає додаткового вивчення.Що відбувається в Росії і в світі? Пояснюємо на нашому YouTube-каналі. Підпишись!
Категория: Разное