Названо найбільш корисні овочі для продовження життя


Опубликованно 13.09.2018 10:12

Названо найбільш корисні овочі для продовження життя

Вчені Інституту Френсіса Кріка у Великобританії з'ясували, що хімічні речовини, що містяться в капусті, броколі, підтримують роботу шлунково-кишкового тракту (ШКТ) і запобігають колоректальний рак. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

Колоректальний рак — один з найпоширеніших типів злоякісних пухлин. Щорічно виявляється близько 600 тисяч нових випадків цього захворювання, ризик його розвитку, як і багатьох інших форм раку, підвищується з віком.

Дослідники продемонстрували, що у мишей, що харчуються кормом з високим вмістом індол-3-карбінол, рідше воспалялся кишечник і розвивалися злоякісні пухлини. Індол-3-карбінол виробляється при вживанні в їжу рослин роду Brassica (капуста). Це речовина активує білок, званий ариловым вуглеводневим рецептором (AhR).

Показано, що гризуни, у яких спостерігається дефіцит AhR, часто страждають від запалення кишечника, яке могло розвинутися рак товстої кишки. Однак у хворих тварин, яких перевели на капустяну дієту, розвивалося значно менше злоякісних пухлин. Вплив AhR на здоров'я кишечника пояснюється відновленням пошкоджених епітеліальних клітин. Без цього з'єднання стовбурові клітини не можуть диференціюватися в клітини, які засвоюють поживні речовини або виробляють захисний секрет.

За словами вчених, результати дослідження доводять, що рак товстої кишки є хворобою, що розвивається із-за недотримання здорової дієти і поширюється завдяки популярності західного типу харчування. У майбутньому дослідники планують довести користь багатих индолом-3-карбінол овочів для боротьби з пухлинами.Більше важливих новин в Telegram-каналі «Стрічка дня». Підписуйся!



Категория: Разное