Названий новий спосіб уникнути раку грудей
Опубликованно 07.08.2018 09:48
Вчені Глобального інституту здоров'я в Барселоні (Іспанія) прийшли до висновку, що тривалий інтервал між останнім прийомом їжі і сном знижує ризик розвитку раку молочної та передміхурової залоз. Стаття дослідників опублікована в International Journal of Cancer, про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert!.
Фахівці проаналізували 621 випадків захворювання на рак передміхурової залози і 1205 випадків раку грудей. У контрольні групи порівняння увійшли 872 чоловіків і 1321 жінок. Серед учасників дослідження було проведено опитування, в ході якого вони повідомили про час сну і прийому їжі.
Виявилося, що у тих, хто лягав спати через дві години після вечері, ризик розвитку злоякісних пухлин зменшувався на 20 відсотків у порівнянні з тими, у кого сон починався відразу після останнього прийому їжі. Аналогічний ефект спостерігався у тих, хто вечеряв до дев'яти годин вечора, порівняно з людьми, хто їв після 10 годин вечора.
Фахівці вважають, що головну роль в цьому відіграють циркадні ритми людини. За словами дослідників, якщо отримані результати будуть підтверджені іншими вченими, це допоможе в створенні нових рекомендацій з профілактики раку.Більше важливих новин в Telegram-каналі «Стрічка дня». Підписуйся!
Категория: Разное