Названа головна небезпека солі
Опубликованно 04.04.2018 12:35
Американські вчені з'ясували, що регулярне вживання в їжу надмірної кількості солі провокує зміни імунної системи у кишечнику, які тягнуть за собою деградацію когнітивних функцій людини. Відповідне дослідження опубліковане в Nature Neuroscience.
Фахівці показали, що зловживання хлоридом натрію протягом трьох тижнів призводить до ендотеліальної дисфункції, зменшення мозкового кровотоку і когнітивних порушень, але не змінює артеріальний тиск.
Высокосолевая дієта збільшувала кількість клітин Т-хелперів 17 в кишечнику і виробництво ними молекул інтерлейкіну-17. Автори показали, що зростання вмісту інтерлейкіну-17 в кровотоці обумовлював негативний вплив даної дієти на мозковий кровообіг.
До таких висновків вчені дійшли в ході спостережень за мишами. Отримані результати, відзначають автори, справедливі і для людей. Фахівці зауважили, що негативні наслідки высокосолевой дієти допускали скасування в разі повернення гризунів до нормального режиму харчування.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує щодня вживати не більше п'яти грамів солі. Зазначається, що зменшення споживання солі до п'яти грамів на добу кожною людиною може запобігати приблизно 2,5 мільйона смертей щорічно.
За даними організації, понад половини всіх людей на планеті щодня вживають на 80-140 відсотків хлориду натрію більше. Надлишок солі потрапляє в організм людини головним чином разом з хлібом, сухими сніданками і готовими до вживання стравами.Більше важливих новин в Telegram-каналі «Стрічка дня». Підписуйся!
Категория: Разное