Названа несподівана користь рибних продуктів
Опубликованно 26.03.2018 12:35
Вчені Пенсільванії з'ясували, що вживання рибних продуктів хоча б раз на тиждень сприяє хорошому сну і підвищує інтелектуальні здібності. Стаття фахівців опублікована в журналі Scientific Reports, повідомляє MedicalXpress.
У дослідженні взяв участь 541 дитина у віці 9-11 років. Діти пройшли анкетування, вказавши, як часто вживали рибні продукти в минулому місяці.
Вони також взяли участь в тесті IQ, званого «шкали інтелекту Векслера для дітей», в якій оцінюється вербальні і невербальні навички. Якість сну (його тривалість і безперервність) оцінювався на основі відповідей батьків. Фахівці враховували рівень освіти батьків, їх сімейний стан, професію і число синів і доньок у родині.
Ті діти, що їли рибу щотижня, набрали на 4,8 бала більше, ніж інші учасники дослідження. Вони у меншій мірі страждали від порушень сну.
У рибі містяться омега-3-ненасичені кислоти, які, як відомо, сприяють зменшенню ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Ці речовини важливі для нормального функціонування мозку, очей і нервів, а також для росту дітей.Більше важливих новин в Telegram-каналі «Стрічка дня». Підписуйся!
Категория: Разное