Названа головна небезпека кухонних рушників
Опубликованно 20.06.2018 00:30
Вчені Університету Маврикія з'ясували, що багаторазове використання кухонних рушників сприяють росту патогенних мікроорганізмів на них, що може призвести до харчового отруєння. Про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert!.
В ході дослідження були вивчені 100 рушників, які використовувалися протягом місяця. Вчені зібрали зразки бактерій, культивували їх і ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також була визначена бактеріальна навантаження — кількість бактерій, присутніх на аналізованої поверхні.
На 49 відсотках рушників спостерігався ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім'ї, що живуть в будинку. Серед патогенної мікрофлори були виявлені колиморфные бактерії (36,7 відсотка), ентерококи (36,7 відсотка) і золотистий стафілокок (14,3 відсотка).
Колимофные бактерії (бактерії групи кишкової палички, БГКП) частіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Вживання м'ясних продуктів в будинку також сприяло зростанню БГКП і золотистого стафілокока. Ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти на їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.Більше важливих новин в Telegram-каналі «Стрічка дня». Підписуйся!
Категория: Разное