Вчені побачили зв'язок між їжею і настроєм


Опубликованно 12.03.2018 16:28

Вчені побачили зв'язок між їжею і настроєм

Вчені з Бингемтонского університету (США) з'ясували, що різні продукти по-різному впливають на настрій людей різних віків. Результати дослідження опубліковані на порталі MedicalXpress.

Так, з'ясувалося, що людям у віці 18-29 років необхідно споживати більше м'яса, яке дозволяє добитися в мозку більшого числа попередників нейромедіаторів, і зокрема поліпшує настрій дофаміну. Особам у віці від 30 років рекомендували для позитивного настрою споживати більше, що містять антиоксиданти фруктів, а також утриматися від продуктів, неналежним чином стимулює симпатичну нервову систему — зокрема, кава.

У листопаді Дієтолог Роб Хобсон з Великобританії розповів, що рівень сексуального бажання багато в чому залежить від продуктів, які людина вживає в їжу. За його твердженням, для підвищення лібідо необхідно вживати на сніданок продукти з високим вмістом вітаміну D. До таких належать гриби, яйця, скумбрія і збагачені сухі сніданки.

У 2015 році американські психологи з'ясували, що емоційна прив'язаність до їжі, пов'язана з її сприйняттям як частини сімейної та культурної традицій, а не як елемент системи винагороди після стресових ситуацій, в 90 відсотках випадків допомагає уникнути переїдання.



Категория: Разное